Rijn IJssel
2021 - 2022
Sign
Allround Signmaker (25213) BOL niv.3 lj.3
Verplichte leermiddelen
Hieronder vind je een overzicht met alle artikelen die worden verplicht door school voor jouw opleiding. Hier vallen vaak studieboeken, (digitale) leermiddelen, studiebenodigdheden als beroepskleding, schoenen of gereedschap onder.
ISBN/EAN Titel artikel Auteur Levering via Richtprijs
Adobe Creative Cloud Leermiddelen leverancier 132,75
Je kan het programma via www.surfspot.nl aanschaffen of op een andere manier. Let bij het aanschaffen wel op of je laptop het programma aankan. Je kan het anders ook op een computer thuis installeren. De bedoeling is dat je buiten de les de opdrachten kan maken. Als je laptop niet zwaar genoeg is, is er een mogelijkheid om je huiswerk op schoolcomputers te maken, waar het programma ook op draait.
Aantal leermiddelen (1) Totaalbedrag 132,75
Vrijwillige leermiddelen
Vrijwillige leermiddelen zijn leermiddelen of voorzieningen en activiteiten die je niet gelijk nodig hebt om de opleiding af te ronden. Denk hierbij aan extra leermiddelen zoals: kleding, en gereedschap. Het is een vrije keuze om dit aan te schaffen.
ISBN/EAN Titel artikel Auteur Levering via Richtprijs
Gereedschap e.d. Leermiddelen leverancier 35,00
Sign-heupgordel kost ongeveer €35,- Wij adviseren je om deze gordel aan te schaffen, je mag ook zelf een alternatief zoeken. De basisset die je van school krijgt aangeboden, bestaande uit een mesje, rakel en tape passen in de gordel. De gordel is te gebruiken voor het reguliere onderwijs, de keuzedelen én je BPV. De gordel wordt geleverd via jouw docent.
De totale kosten van het keuzeonderdeel met bijbehorende excursie zullen in totaal ca. €450,- zijn. Deze zijn te betalen in drie termijnen. 450,00
De school adviseert je hieraan deel te nemen. Je kunt ook kiezen voor een gratis alternatief programma. Je krijgt dan op school opdrachten waarmee je het keuzeonderdeel kunt afsluiten.
Print- en kopieerkosten
De student krijgt maandelijks een tegoed voor print- en kopieerkosten, boven deze limiet zijn de kosten voor eigen rekening.
Verbruiksmateriaal
Je krijgt verbruiksmateriaal in de les uitgereikt. Dit materiaal is voldoende voor de verstrekte opdrachten. Wil je meer maken dan wat voor je opdracht nodig is en heb je daarom extra materiaal nodig dan zijn de kosten voor eigen rekening.
Voor de opleiding is een laptop verplicht, deze moet voldoen aan onderstaande eisen:
Minimale eisen (basislaptop): - Schermgrootte 13 inch - Windows besturingssysteem - Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 processor (of gelijkwaardig) - 8 GB RAM geheugen - 256 GB SSD Aanvullende eisen voor de opleiding: Office pakket (krijg je gratis van Rijn IJssel) Tip: Rijn IJssel heeft afspraken gemaakt met Campusshop, kijk op https://www.campusshop.nl/ voor laptops die aan onze eisen voldoen.
Rekenmachine
Voor rekenen dien je in het bezit te zijn van een rekenmachine (de eenvoudigste variant is voldoende) en een geodriehoek.
Aantal leermiddelen (6) Totaalbedrag 485,00
Totale kosten opleiding
Totaal verplichte leermiddelen (1) Totaal 132,75
Totaal vrijwillige leermiddelen (6) Totaal 485,00
Totaal aantal leermiddelen (7) Totaal opleiding: 617,75