Rijn IJssel
2021 - 2022
Sign
Allround Signmaker (25213) BOL niv.3 lj.1
Verplichte leermiddelen
Hieronder vind je een overzicht met alle artikelen die worden verplicht door school voor jouw opleiding. Hier vallen vaak studieboeken, (digitale) leermiddelen, studiebenodigdheden als beroepskleding, schoenen of gereedschap onder.
ISBN/EAN Titel artikel Auteur Levering via Richtprijs
8717927085660 (ECK) NU Nederlands online (2e ed) 2-jaarslicentie student mbo Noordhoff Leermiddelen leverancier 54,95
Pas aanschaffen na overleg met de docent.
9789463263078 Studiereader Startrekenen mbo licentie 12 mnd Deviant Leermiddelen leverancier 41,50
Pas aanschaffen na overleg met de docent.
Adobe Creative Cloud Leermiddelen leverancier 132,75
Je kan het programma via www.surfspot.nl aanschaffen of op een andere manier. Let bij het aanschaffen wel op of je laptop het programma aankan. Je kan het anders ook op een computer thuis installeren. De bedoeling is dat je buiten de les de opdrachten kan maken. Als je laptop niet zwaar genoeg is, is er een mogelijkheid om je huiswerk op schoolcomputers te maken, waar het programma ook op draait.
Aantal leermiddelen (3) Totaalbedrag 229,20
Vrijwillige leermiddelen
Vrijwillige leermiddelen zijn leermiddelen of voorzieningen en activiteiten die je niet gelijk nodig hebt om de opleiding af te ronden. Denk hierbij aan extra leermiddelen zoals: kleding, en gereedschap. Het is een vrije keuze om dit aan te schaffen.
ISBN/EAN Titel artikel Auteur Levering via Richtprijs
9789491699931 Startrekenen 2f mbo leerwerkboek deel a+b Folkertsma, J. Leermiddelen leverancier 34,50
Pas aanschaffen na overleg met de docent.
Gereedschap e.d. Leermiddelen leverancier 35,00
Sign-heupgordel kost ongeveer €35,- Wij adviseren je om deze gordel aan te schaffen, je mag ook zelf een alternatief zoeken. De basisset die je van school krijgt aangeboden, bestaande uit een mesje, rakel en tape passen in de gordel. De gordel is te gebruiken voor het reguliere onderwijs, de keuzedelen én je BPV. De gordel wordt geleverd via jouw docent.
Voor de opleiding is een laptop verplicht, deze moet voldoen aan onderstaande eisen:
Minimale eisen (basislaptop): - Schermgrootte 13 inch - Windows besturingssysteem - Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 processor (of gelijkwaardig) - 8 GB RAM geheugen - 256 GB SSD Aanvullende eisen voor de opleiding: Office pakket (krijg je gratis van Rijn IJssel) Tip: Rijn IJssel heeft afspraken gemaakt met Campusshop, kijk op https://www.campusshop.nl/ voor laptops die aan onze eisen voldoen.
Rekenmachine
Voor rekenen dien je in het bezit te zijn van een rekenmachine (de eenvoudigste variant is voldoende) en een geodriehoek.
Print- en kopieerkosten
De student krijgt maandelijks een tegoed voor print- en kopieerkosten, boven deze limiet zijn de kosten voor eigen rekening.
Verbruiksmateriaal
Je krijgt verbruiksmateriaal in de les uitgereikt. Dit materiaal is voldoende voor de verstrekte opdrachten. Wil je meer maken dan wat voor je opdracht nodig is en heb je daarom extra materiaal nodig dan zijn de kosten voor eigen rekening.
Aantal leermiddelen (6) Totaalbedrag 69,50
Totale kosten opleiding
Totaal verplichte leermiddelen (3) Totaal 229,20
Totaal vrijwillige leermiddelen (6) Totaal 69,50
Totaal aantal leermiddelen (9) Totaal opleiding: 298,70