Rijn IJssel
2021 - 2022
Interieur Design
Interieuradviseur (25158) BOL niv.4 lj.3
Verplichte leermiddelen
Hieronder vind je een overzicht met alle artikelen die worden verplicht door school voor jouw opleiding. Hier vallen vaak studieboeken, (digitale) leermiddelen, studiebenodigdheden als beroepskleding, schoenen of gereedschap onder.
ISBN/EAN Titel artikel Auteur Levering via Richtprijs
8717927085806 (ECK) NU Nederlands online (2e ed) jaarlicentie student mbo Noordhoff Leermiddelen leverancier 40,95
SketchUp Studio Pro Leermiddelen leverancier 51,00
Je kan SketchUp Studio Pro via www.surfspot.nl aanschaffen of op een andere manier.
Adobe Creative Cloud Leermiddelen leverancier 132,75
Je kan het adobepakket via www.Surfspot.nl aanschaffen of op een andere manier.
Aantal leermiddelen (3) Totaalbedrag 224,70
Vrijwillige leermiddelen
Vrijwillige leermiddelen zijn leermiddelen of voorzieningen en activiteiten die je niet gelijk nodig hebt om de opleiding af te ronden. Denk hierbij aan extra leermiddelen zoals: kleding, en gereedschap. Het is een vrije keuze om dit aan te schaffen.
ISBN/EAN Titel artikel Auteur Levering via Richtprijs
9789001878665 (ECK) NU Nederlands (2e ed) 3F leerwerkboek deel a+b (+ online jaarlicentie) Noordhoff Leermiddelen leverancier 50,95
Alleen aanschaffen indien nog niet in bezit.
9789491699962 Startrekenen 3f leerwerkboek deel a+b (+ servicekatern) Lagendijk, R. Leermiddelen leverancier 30,35
Alleen aanschaffen indien nog niet in bezit.
De totale kosten van het keuzeonderdeel met bijbehorende buitenland excursie zullen in totaal ca. €375,- zijn. Deze zijn te betalen in drie termijnen. 375,00
Deze activiteit/excursie hoort bij je opleiding. De school adviseert je hieraan deel te nemen. Maar je kunt ook kiezen voor een alternatief programma. Je krijgt dan op school opdrachten, die verband houden met de activiteit/excursie.
Verbruiksmateriaal
Dit materiaal krijg je van school en is voldoende voor de verstrekte opdrachten. Wil je meer maken dan wat voor je opdracht nodig is en heb je daarom extra materiaal nodig dan zijn de kosten voor eigen rekening.
Print- en kopieerkosten
De student krijgt maandelijks een tegoed voor print- en kopieerkosten, boven deze limiet zijn de kosten voor eigen rekening.
Laptop
Om het onderwijs optimaal te kunnen uitvoeren is het voor deze opleiding verplicht om een laptop/notebook aan te schaffen. Vanuit school krijg je de beschikking over Office365. Daarnaast dient het Adobepakket en SketchUp Pro op je laptop te kunnen draaien. Verdere informatie over je laptop en de benodigde software volgt via school.
Rekenmachine
Voor rekenen dien je in het bezit te zijn van een rekenmachine (de eenvoudigste variant is voldoende) en een geodriehoek.
Toegang tot de werkplaats is alleen maar mogelijk met eigen veiligheidsmiddelen. Vanuit school wordt er een brief gestuurd met de mogelijkheid om dit als pakket extern te bestellen, maar het staat de student vrij om dit zelf aan te schaffen.
Veiligheidsbril/ overzet veiligheidsbril, minimaal voldoen aan EN166 norm Gehoorbescherming, minimaal 25 db Stofjas: - lang model - voorkeurskleur Korenblauw/ Kobaltblauw. KLEUR ROOD IS UITGESLOTEN - materiaal: katoen of mix van polyester/ katoen - de jas moet goed passend zijn en dicht kunnen tijdens het dragen over je gewone kleding. Werkhandschoenen: - voorkeur voor montagehandschoenen - nauw aansluitend model met grip - moet ook bestand zijn tegen vonken, bv. tijdens gebruik van het puntlas apparaat. Adembescherming i.v.m. stof, beschermingsklasse FFP3
Aantal leermiddelen (8) Totaalbedrag 456,30
Totale kosten opleiding
Totaal verplichte leermiddelen (3) Totaal 224,70
Totaal vrijwillige leermiddelen (8) Totaal 456,30
Totaal aantal leermiddelen (11) Totaal opleiding: 681,00